نحوه نصب مخزن اب روی پشت بام

نحوه نصب مخزن آب روی پشت بام

مخزن آب یکی از مهمترین لوازم برای هر ساختمانی محسوب می‌شود. برای اینکه بتوانیم آب‌رسانی یک ساختمان را به بهترین شکل انجام دهیم، باید از مخزن آب استفاده کنیم. این مخزن‌ها با ذخیره آب می‌توانند به کنترل و مدیریت آب‌رسانی کمک کنند. یکی از نکات مهمی که در خصوص این مخزن‌ها وجود دارد، انتخاب محلی مناسب برای نصب آن‌هاست. نصب مخزن اب روی پشت بام یکی از راهکارهای محبوب برای ذخیره آب و مدیریت آب‌رسانی در ساختمان‌ها محسوب می‌شود. این کار به خصوص در ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد و آپارتمان‌ها که فشار آب ممکن است به میزان کافی نباشد یا سیستم‌های پمپاژ به طور مستمر عمل نکنند، اهمیت بیشتری دارد. در واقع نصب مخزن‌های آب روی پشت بام به شما این اطمینان را می‌دهد که می‌توانید در اغلب مواقع دسترسی راحتی به آب داشته باشید. با توجه به محبوبیت و کاربردی بودن پشت بام برای نصب مخازن آب، در ادامه به بررسی دقیق روش‌های نصب و تمامی نکات مرتبط با آن می‌پردازیم.

طریقه نصب مخزن اب روی پشت بام بدون پمپ

یکی از روش‌های ساده و کارآمد برای نصب مخزن و پمپ آب در محل، قرار دادن مخزن روی پشت بام و استفاده از نیروی جاذبه است. در این روش، به دلیل اختلاف ارتفاع، نیازی به استفاده از پمپ برای تأمین فشار آب نیست؛ به ویژه زمانی که مخزن در نقطه‌ای بالاتر از سطوح مورد نیاز برای آبرسانی قرار دارد. با این روش، فشار آب با استفاده از ارتفاع مخزن تأمین می‌شود، که این گزینه برای ساختمان‌های کم‌ارتفاع و با تعداد ساکنین محدود ایده‌آل است. در اولین گام، باید مکانی مناسب و مستحکم برای نصب مخزن روی پشت بام انتخاب شود. سطح مورد نظر باید صاف و مقاوم باشد تا وزن مخزن پر از آب را به خوبی تحمل کند. سپس نصب پایه‌های محکم، مقاوم و ضد زنگ، مانند پایه‌های فلزی یا بتنی، ضروری است تا مخزن آب را در جایگاه خود به درستی نگه دارد. پس از آماده‌سازی پایه‌ها، می‌توان مخزن را به‌راحتی بر روی آن‌ها قرار داد و در صورت نیاز، برای تقویت فشار آب، پمپ مناسبی نیز در محل نصب کرد.

مخزن فلزی که با پایه های مقاوم روی پشت بام نصب شده

استحکام پایه‌هایی که برای منبع آب پشت بام در نظر می‌گیرید بسیار مهم است؛ زیرا این پایه‌ها استحکام و ثبات منبع را تضمین می‌کنند.

پس از نصب مخزن باید اتصال به لوله اصلی آب را انجام دهید. لوله ورودی آب را به مخزن متصل کنید تا به طور مستقیم از شبکه آب شهری تغذیه شود. حال باید لوله خروجی مخزن را به سیستم لوله‌کشی داخلی متصل کنید تا آب به طور طبیعی و بدون نیاز به پمپ (تنها به کمک نیروی جاذبه) وارد سیستم آب‌رسانی شود. در نهایت باید این نکته را اضافه کرد که مهم‌ترین قسمت این روش، تعیین ارتفاع مناسب است. هر چه قدر که مخزن در ارتفاع بالاتری قرار داشته باشد، فشار آب خروجی نیز بالاتر خواهد بود.

طریقه نصب مخزن اب روی پشت بام با پمپ

در برخی موارد که تعداد واحدهای یک ساختمان زیاد است، استفاده از پمپ در کنار مخزن اب روی پشت بام ضروری است. این موضوع زمانی که آب باید به ارتفاعات بیشتری انتقال یابد، اهمیت بیشتری پیدا می‌کنید. با استفاده از پمپ شما می‌توانید بهتر فشار آب ورودی به ساختمان را کنترل کنید. در این شرایط پمپ به صورت مستقیم به مخزن متصل شده تا آب با فشار بالا به سیستم آبرسانی ساختمان پمپاژ شود.

برای نصب مخزن و پمپ آب، لازم است دقت زیادی در انتخاب پمپ مناسب داشته باشید. ابتدا پمپی انتخاب کنید که توانایی تأمین فشار آب کافی برای ساختمان را داشته باشد. سپس اطمینان حاصل کنید که پمپ در نزدیکی مخزن نصب شده تا از افت فشار در مسیر لوله‌ها جلوگیری شود. توجه به قیمت انواع مخزن آب و پمپ‌های موجود نیز حائز اهمیت است، چرا که انتخاب مخزن و پمپی باکیفیت و مناسب از نظر قیمت می‌تواند در کاهش هزینه‌های طولانی‌مدت مؤثر باشد.

در ادامه، باید لوله ورودی آب را به مخزن متصل کنید و مطمئن شوید که آب به طور پیوسته وارد مخزن می‌شود. پس از آن، پمپ را به سیستم لوله‌کشی متصل کرده و آن را تنظیم نمایید تا به‌درستی عمل کند. همچنین، بررسی کنید که پمپ در صورت نیاز به صورت خودکار روشن و خاموش شود. در نهایت، نصب شیر یک‌طرفه جهت جلوگیری از بازگشت آب به مخزن هنگام خاموش شدن پمپ از اقدامات ضروری در این فرآیند است.

طریقه لوله کشی منبع آب

لوله‌کشی صحیح یکی از مهم‌ترین مراحل نصب مخزن اب روی پشت بام است. در واقع این لوله‌کشی مناسب و استفاده از اتصالات باکیفیت است که باعث می‌شود مخزن به درستی کار کند. با انجام اصولی این کار، آب به شکل مناسبی در ساختمان توزیع خواهد شد.

نمایی از مخزن آب روی پشت بام و لوله کشی های آن

لوله کشی صحیح مخازن آب، در واقع به معنی آب‌رسانی صحیح و البته مستمر به ساختمان است.

گام اول برای لوله‌کشی، انتخاب لوله مناسب است. از لوله‌های باکیفیت و مقاوم در برابر خوردگی استفاده کنید تا طول عمر سیستم آب‌رسانی افزایش یابد. همچنین برای انتخاب لوله بهتر است که شرایط محیطی را در نظر بگیرید. پس از انتخاب لوله نوبت به اتصال ورودی و خروجی می‌رسد. ورودی مخزن را به شبکه آب شهری و خروجی را به سیستم لوله‌کشی داخلی ساختمان متصل کنید.

در این مرحله برای تخلیه آب و جلوگیری از تجمع هوا در لوله‌ها، باید لوله‌ها را با شیب مناسبی نصب کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که نصب شیرهای قطع و وصل در ورودی و خروجی مخزن، به کنترل جریان آب کمک می‌کند. در مواقع نیاز هم می‌توان به کمک آن‌ها آب را به طور کامل قطع کرد. در نهایت نیز باید به این نکته اشاره کرد که بهتر است در صورت امکان، فیلتر آب را در مسیر ورودی مخزن نصب کنید تا از ورود ذرات آلوده و ناخالصی‌ها به مخزن جلوگیری شود.

نصب مخزن آب پلی اتیلن روی پشت بام

یکی از بهترین انتخاب‌ها در نصب مخزن اب روی پشت بام، مخازن پلی اتیلن هستند.این نوع مخازن به دلیل سبک بودن و مقاومت بالا، انتخاب مناسبی برای نصب روی پشت بام‌ها هستند. البته باید این موضوع را به خاطر داشته باشید که پلی اتیلن، نوعی پلاستیک است. به همین جهت بسیار مهم است که آن را در محل مناسبی نصب کنید تا از خطراتی همچون شکستگی در امان باشند. مراحل نصب مخزن پلی اتیلن روی پشت بام به شرح زیر است:

  1. انتخاب سایز مناسب مخزن: بسته به نیاز آب ساختمان و فضای موجود، سایز مناسبی از مخزن پلی اتیلن را انتخاب کنید.
  2. نصب پایه: مخازن پلی اتیلن همچون سایر مخازن آب، به پایه‌ای محکم نیاز دارند. این پایه‌ها به آن‌ها کمک می‌کنند که ثابت بمانند.
  3. اتصال به سیستم لوله‌کشی: مخزن را به سیستم لوله‌کشی متصل کنید. سپس اطمینان حاصل کنید که اتصالات به خوبی انجام شده‌اند تا از نشتی آب جلوگیری شود.

در نهایت به خاطر داشته باشید که مخازن آب پلی اتیلن معمولا دارای مقاومت زیادی در برابر نور خورشید هستند؛ اما بهتر است آن‌ها را در سایه قرار دهید یا از پوشش محافظ استفاده کنید که دمای آب داخل مخزن در فصول گرم سال، زیاد نشود. همچنین پوشش‌های محافظ کمک می‌کنند که از یخ زدن آب در فصول سرد هم جلوگیری شود.

علت اصلی خالی نشدن آب مخزن پشت بام

یکی از مشکلاتی که در استفاده از مخازن آب ممکن است با آن مواجه شوید، خالی نشدن آب مخزن است. نصب منبع آب در پشت بام باید به گونه‌ای انجام شود که هیچ مانعی برای جریان آب وجود نداشته باشد تا از بروز این مشکل جلوگیری شود.

بررسی لوله کشی مخزن آب توسط یک مرد

برای آن که علت اصلی خالی نشدن آب مخزن پشت بام را پیدا کنید، باید به خوبی لوله کشی را بررسی کنید.

به طور کلی سه دلیل مهم وجود دارند که می‌توانند مانع تخلیه کامل مخزن آب در پشت بام شوند. این سه دلیل به شرح زیر است:

  1. هواگیری ناکافی: در برخی مواقع هوا وارد لوله‌ها شده و باعث می‌شود جریان آب قطع شود. هواگیری سیستم آب‌رسانی می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.
  2. انسداد لوله‌ها: اگر لوله‌های خروجی مسدود باشند، آب به درستی تخلیه نمی‌شود. استفاده از فیلترها می‌تواند تا حدود زیادی به رفع این مشکل کمک کند.
  3. شیب نامناسب لوله‌ها: همانطور که قبلا هم اشاره کردیم لوله‌ها باید با شیب مناسبی نصب شوند تا آب به راحتی جریان پیدا کرده و از تجمع آب در مخزن جلوگیری شود.

روش انتخاب مخزن آب مناسب برای آپارتمان

انتخاب مخزن مناسب برای نصب روی پشت بام بسیار حائز اهمیت است. نصب منبع آب خانگی در پشت بام آپارتمان‌ها باید با توجه به ظرفیت مورد نیاز و شرایط ساختمان انجام شود. شما باید به تعداد ساکنین ساختمان و میزان مصرف روزانه آب توجه کنید تا بتوانید بهترین ظرفیت را برای مخزن انتخاب کنید. همچنین باید توجه ویژه‌ای به جنس مخز داشته باشید. مخازن پلی اتیلن، فلزی (گالوانیزه) دو مورد از رایج‌ترین انواع مخازن آب محسوب می‌شوند که انتخاب میان آن‌ها باید با توجه به شرایط استفاده و شرایط محیطی انجام شود.

نکات ایمنی در نصب منبع آب در پشت بام

رعایت نکات ایمنی در هنگام نصب مخزن اب روی پشت بام بسیار مهم است تا از بروز هر گونه حادثه یا خطر جلوگیری شود. پایه‌ای که مخزن روی آن قرار می‌گیرد باید تحمل وزن مخزن پر از آب را داشته باشد. همچنین مخزن را باید به شکلی نصب کنید که در برابر باد و لرزش‌های احتمالی مقاوم باشد. پس از نصب هم تمامی اتصالات را بررسی کنید تا از عدم نشتی آب مطمئن شوید.

چند مخزن آب که به شیوه صحیح در پشت بام نصب شده اند

با نصب صحیح و اصولی مخازن آب در پشت بام می‌توانید به بهترین شکل آب‌ررسانی را در هر ساختمانی و با هر جمعیتی انجام دهید.

بهتر است مخزن در فاصله‌ای مناسب از لبه پشت بام قرار گیرد تا از افتادن یا مشکلات احتمالی جلوگیری شود. مهم است که مخزن را در نقطه‌ای نصب کنید که در صورت نیاز به تعمیر و نگهداری، دسترسی آسانی به آن داشته باشید. در نهایت هم مطمئن شوید که وزن مخزن با میزان مقاومت کف پشت بام همخوانی دارد. برای این منظور توصیه می‌شود که از مخزن‌های افقی استفاده کنید؛ زیرا در این حالت مخزن فضای بیشتری را اشغال کرده و فشاری که به کف وارد می‌کند، کاهش می‌یابد.

جمع بندی

نصب مخزن آب روی پشت بام می‌تواند راهکاری کارآمد و مناسب برای تأمین آب موردنیاز ساختمان‌ها باشد. البته برای این کار باید به نکات فنی همچون استفاده از پایه محکم، تنظیم ارتفاع و رعایت اصول لوله‌کشی دقت ویژه‌ای داشت. با رعایت نکات ایمنی و انتخاب مخزن مناسب، می‌توان به راحتی آب‌رسانی یک ساختمان را انجام داد و از مشکلاتی مانند قطع یا کاهش فشار آب جلوگیری کرد. همچنین بسته به نیازهای ساختمان، می‌توان مخزن را با پمپ یا بدون آن نصب کرد.

علاوه بر پشت بام، در برخی ساختمان‌ها، نصب مخزن آب در بالکن نیز به عنوان یک گزینه جایگزین برای فضاهای محدود مورد توجه قرار می‌گیرد. در این حالت، توجه به استحکام محل نصب، رعایت ظرفیت بارگذاری بالکن و اجرای صحیح لوله‌کشی، از نکات مهمی است که باید در نظر گرفته شود.

مخزن پلاس

سوالات متداول

  • آیا ارتفاع مخزن آب روی پشت بام مهم است؟

بله، ارتفاع مخزن آب بر روی پشت بام، تاثیر مستقیم بر فشار آب خروجی دارد. هرچه ارتفاع بیشتر باشد، فشار آب در لوله‌های ساختمان بیشتر خواهد بود.

  • آیا نصب مخزن آب بدون پمپ امکان‌پذیر است؟

بله، در ساختمان‌هایی با ارتفاع و تعداد طبقات کمتر و با فشار آب مناسب، می‌توان مخزن را بدون پمپ نصب کرد و از نیروی جاذبه برای تامین فشار آب استفاده کرد.

  • آیا مخازن پلی اتیلن برای نصب روی پشت بام مناسب هستند؟

بله، مخازن پلی اتیلن به دلیل وزن سبک، مقاومت بالا و مقاومت در برابر تابش نور خورشید گزینه مناسبی برای نصب روی پشت بام هستند.

  • چه عواملی می‌توانند باعث خالی نشدن مخزن آب شوند؟

عواملی مانند وجود هوا در لوله‌ها، انسداد لوله‌ها و شیب نامناسب می‌توانند باعث خالی نشدن مخزن آب روی پشت بام شوند.

  • آیا استفاده از فیلتر آب در ورودی مخزن ضروری است؟

استفاده از فیلتر آب در ورودی مخزن به حفظ کیفیت آب و جلوگیری از ورود ذرات آلوده و ناخالصی‌ها به مخزن کمک می‌کند؛ اما استفاده از آن الزامی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.