مقالات

پیشگیری از جلبک زدن مخزن آب

مخزن ضد جلبک

جلبک زدن مخزن آب، یک مشکل جدی هنگام ذخیره کردن آب است. بهترین راه برای جلوگیری از رشد جلبک ها، تمیز کردن منظم مخازن است. به طور معمول، مخازن ذخیره آب در معرض نور شدید و مستقیم خورشید هستند که رشد جلبک ها را افزایش می دهند. جلبک ها به سرعت آب را آلوده می کنند. در واقع، هنگامی که جلبک ها در مخزن ذخیره آب رشد می کنند، آب بی مصرف می شود. توصیه می شود برای جلوگیری از رشد و تکثیر جلبک ها در مخازن آب، از مخزن ضد جلبک استفاده نمایید.

جلبک چیست؟

جلبک‌ها اغلب موجودات یک سلولی یا چند سلولی با کلروفیل هستند و در محیط‌های آبی زندگی می‌کنند. برخی از انواع جلبک‌ها ممکن است به عنوان مفیدهای زیستی شناخته شوند و به تصفیه آب از آلودگی‌ها کمک کنند. اما برخی دیگر از گونه‌های جلبک، حاوی باکتری‌های سم‌زا هستند که ممکن است خطرناک باشند. وجود جلبک‌ها در آب همراه با رشد باکتری‌ها می‌تواند منجر به بوی ناپسند و آلودگی آب شود. استفاده از آبی که جلبک‌ها در آن رشد کرده باشند، برای انسان‌ها و حیوانات ممکن است بسیار مضر باشد.

شرایط ایجاد جلبک در مخزن آب

یکی از مشکلات رایج برای افرادی که از مخازن به عنوان منبع اصلی آب استفاده می کنند، رشد جلبک است. در حالی که بسیاری از اشکال جلبک ممکن است بی ضرر باشند. اما برخی از آنها سمومی تولید می کنند که نه تنها می توانند از نظر طعم و بوی ناخوشایند باشند، بلکه اثرات جدی برای سلامتی خواهند داشت.

اگر این مخازن به درستی نگهداری نشوند. یا آب به صورت راکد در آن ها ذخیره شود، احتمال رشد جلبک وجود خواهد داشت.

مخزن ضد جلبک افقی

تشخیص دادن مخزن ضد جلبک

نحوه تشخیص مخزن ضد جلبک

همه مخازن یکسان نیستند، به خصوص مخازنی که برای جلوگیری از رشد جلبک طراحی شده‌اند، ویژگی‌های خاص خود را دارند. یک مخزن آب بهداشتی مناسب، باید فاکتورهایی که به رشد جلبک‌ها کمک می‌کنند را نداشته باشد. به عنوان مثال، مخزن باید دیواره‌هایی داشته باشد که نور خورشید نتواند از آنها عبور کند. همچنین دیواره داخلی آن باید صاف و بدون موج باشد، زیرا تحقیقات نشان داده است که مخازن با دیواره‌های صاف بیشتر از رشد جلبک‌ها جلوگیری می‌کنند. برای تشخیص اینکه آیا یک مخزن جلبک را جلب کرده یا خیر، می‌توانید از این روش استفاده کنید:

یک مخزن پلاستیکی آب را در مکانی قرار دهید که نور خورشید به آن تاباند. سپس درب مخزن را باز کرده و داخل آن را بررسی کنید. اگر نور خورشید از دیواره‌ها وارد مخزن شود و داخل مخزن را روشن کند، این نشان می‌دهد که مخزن ممکن است به جلبک‌ها حساس باشد. اما اگر داخل مخزن تیره و تاریک باشد، این نشان می‌دهد که مخزن ممکن است جلبک را از پیشگیری کرده باشد.

راه های جلوگیری از جلبک زدن مخزن آب

در اینجا به راه حل هایی اشاره شده است که می تواند مانع جلبک زدن مخزن آب شود:

عدم نصب مخزن در نور خورشید

جلبک ها به نور و گرما نیاز دارند. با پوشاندن مخزن آب، جلبک ها فرصتی برای رشد نخواهند داشت. مخزن پلاس به شما توصیه می کند که از مخزن ضد جلبک برای ذخیره سازی آب، استفاده نمایید. انواع تانکر آب پلاستیکی می تواند در این زمینه، انتخاب مناسبی باشد.

سرویس دوره ای مخزن آب

به طور معمول، جلبک ها از رسوبات و لجن تغذیه می کنند. با تمیز نگه داشتن مخزن، منبع غذایی آنها را حذف خواهید کرد. همین امر مانع رشد جلبک می شود. از سویی دیگر، جلبک ها در آب های راکد بهترین رشد را دارند.

بنابراین با قرار دادن پمپی که آب را در داخل مخزن پمپاژ کرده و به گردش در می آورد می توانید آب موجود در مخزن را در حال حرکت نگه دارید. این روش، همچنین به افزایش سطح اکسیژن کمک کرده و در نتیجه باعث کاهش سطح نیتروژن می شود.

این یک نکته مثبت است، زیرا جلبک ها مواد مغذی کمتری در اختیار خواهند داشت. زیرا جلبک ها از نیتروژن برای رشد و زندگی استفاده می کنند. لازم است به عنوان سرویس دوره ای مخزن آب، آنها را هر سه ماه بررسی کنید.

در صورتی که می خواهید بدانید که جلبک ها، فرصت رشد در مخزن آب را ندارند، آن را در معرض نور خورشید قرار دهید. سپس داخل مخزن را نگاه کنید. در صورتی که در تانک درخشش نور خورشید وجود دارد، احتمال دارد که رشد جلبک نیز در آن وجود داشته باشد.

افزودن مواد شیمیایی

برای جلوگیری از رشد جلبک ها می توانید از مواد سفید کننده یا کلر در مخازن آب استفاده کنید. سفید کننده تاثیر زیادی در از بین بردن جلبک ها داشته و مانع رشد آن ها می شود. کلر نیز می تواند جلبک ها را از بین برده و آب داخل مخزن را برای مصارف آشامیدنی یا آبیاری ایمن نگه دارد.

مسدود کردن محفظه های نور

با انتخاب مخزن آب مناسب، می توانید مشکل جلبک ها را برطرف کنید. انتخاب مخزن ضد جلبک که جنس آن از پلی اتیلن باشد، می تواند نقش مهمی در جلوگیری از رشد جلبک داشته باشد. از سویی دیگر، هنگام تهیه مخازن پلاستیکی آب، در نظر گرفتن رنگ مخزن مهم است، زیرا جلبک ها با وجود نور رشد می کنند.

در مخازن مات، نور خورشید به طور کامل مسدود می شود، بنابراین از رشد جلبک ها در منبع آب جلوگیری خواهد کرد.

سیستم فیلتراسیون چند مرحله ای

سیستم تصفیه چند مرحله ای، به خصوص با فیلتر UV، یکی از بهترین راه ها برای تمیز نگه داشتن آب است. به عنوان یک قاعده، هرچه فیلترهای بیشتری در مخزن آب خود نصب کرده باشید، آب ذخیره شده تمیزتر خواهد بود.

تمیز نگهداشتن مخازن آب به طور منظم

توصیه می شود در صورت تابش نور غیر مستقیم خورشید، مخزن را به طور منظم هر سه تا شش ماه تمیز کنید. در صورت تابش مستقیم نور خورشید، تمیز کردن باید بیشتر انجام شود. برای اینکار لازم است تا تمام آب را تخلیه کرده و مخزن را بشویید.

از وسایل مناسب برای تمیز کردن مخزن استفاده کنید و قبل از اینکه دوباره آنها را پر کنید آنها را کاملا بشویید. فراموش نکنید که پس از تمیز کردن مخزن آن را فیلتر کنید. زیرا به از بین بردن جلبک های جدید کمک می کند.

مخزن آب پلی اتیلن ضد جلبک

مخزن ضد جلبک پلی اتیلن، برای نگهداری مواد شیمیایی و سایر سیالات به ویژه آب در صنایع کشاورزی، پتروشیمی و خانگی استفاده می شود. انواع مخازن پلی اتیلن با قیمت مناسب و به صورت مخازن افقی، عمودی، مخروطی و مکعبی توسط برندهای معتبر تولید می شوند.

مخزن پلی اتیلن مدل افقی

مخزن پلی اتیلن افقی که در سایزهای مختلف تولید می شود دارای سه نوع مخزن تک لایه، دو لایه و سه لایه می باشد. از مخازن پلی اتیلن دولایه بیشتر برای نگهداری مواد شیمیایی استفاده می شود. مخازن پلی اتیلن سه لایه خاصیت ضد تشعشع دارند.

 به همین دلیل برای ذخیره آب بسیار مناسب هستند. در این نوع از مخازن آب، نور خورشید قادر به ایجاد جلبک در مخازن نیست. آنها همچنین از آسیب به مواد شیمیایی حساس به نور خورشید جلوگیری می کنند.

مخزن آب عمودی پلی اتیلن

مخازن پلی اتیلن عمودی که در سایزهای ۵ تا ۱۲۶ مترمکعب تولید می شود، دارای ظرفیت ۵۰۰۰ تا ۱۲۶۰۰۰ لیتر بوده . همچون مخزن آب ۳۰۰۰۰ عمودی و به سه نوع تک لایه، دولایه و سه لایه تقسیم می شود. ساخت مخزن پلی اتیلن عمودی به گونه ای است که به دیواره های تقویت شده ارگونومیک مجهز بوده و قابلیت نگهداری مواد و مایعات با pH بالا و پایین را دارد.

مخزن آب پلی اتیلن مکعبی

از دیگر انواع مخازن می توان به مخزن پلی اتیلن مکعبی با ظرفیت ۳۰۰۰۰ لیتر اشاره کرد. این نوع از مخازن، یکی از پرکاربرد ترین مخازن از نوع پلی اتیلن محسوب می شود. شما می توانید برای خرید این محصول، با کارشناسان مخزن پلاس در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

مخزن ضد جلبک

مخزن ضد جلبک در ابعاد مختلف

مزایای مخازن آب پلی اتیلن

از مزیت های استفاده از مخازن آب پلی اتیلن، می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

سهولت جابجایی و نصب

از آنجایی که مخازن پلی اتیلن وزن نسبتاً سبکی دارند و بسیار بادوام هستند، حمل و نقل آنها آسان است. مخازن پلی اتیلن با استفاده از روش های معمول حمل و نقل مانند حامل های معمولی و تریلرهای تخت حمل می شوند.

این مخازن در مقایسه با نوع فولادی، دارای وزن کمتری بوده و حمل و نقل راحت تری دارند. علاوه بر این، هنگامی که مخزن به مقصد می رسد، می توان آن را با استفاده از تکنیک ها و تجهیزاتی که معمولاً در یک کارگاه و کارخانه در دسترس است، تخلیه کرد.

در نهایت، می توان آنها را به سادگی جابجا نمود تا در بهترین شکل، آماده نصب در محل شود. همه این عوامل، نصب و راه اندازی مخزن آب را بسیار آسان می کند.

سهولت در تعمیر و نگهداری

از نکات مهم دیگری که باید در استفاده از مخازن پلی اتیلن در نظر داشت این است که بر خلاف مخازن دیگر از جنس های مختلف، مخازن ذخیره سازی از جنس پلی اتیلن، کمتر به تعمیر و نگهداری نیاز دارند. در حالی که مخازن فولادی به مراقبت های پیشگیرانه مانند رنگ آمیزی و بازرسی داخلی برای تعیین یکپارچگی جوش نیاز دارند.

فایبرگلاس نیز مشکلات خاص خود را مانند ساخت چند لایه و حساسیت به ترک خوردگی ریز داشته و گزینه مناسبی برای استفاده طولانی مدت نیست. با بازرسی داخلی به سادگی می توان هر گونه نشتی و ترک را از سطح مخازن پلی اتیلن برطرف کرد.

مقاوم در برابر نشتی

مخازن ذخیره سازی پلی اتیلن قالب گیری مقاوم در برابر نشتی دارند؛ زیرا قالب بندی شده و به صورت یک تکه و بدون درز تولید می شوند. از سویی دیگر، مخازن فولادی به مرور زمان در اثر زنگ زدگی و خوردگی، دچار نشتی می شوند.

همچنین دارای نقاط تنش در جوش هستند. کیفیت مخازن فایبرگلاس و مقاومت آنها در برابر نشتی به دلیل روش ساخت و کیفیت ساخت می تواند بسیار متفاوت باشد. ساختار بدون درز و کیفیت برتر مخازن پلی اتیلن، احتمال بروز نشتی را بسیار کاهش خواهد داد.

طول عمر بالای مخازن ذخیره سازی پلی اتیلن

علاوه بر کاهش هزینه حمل و نقل، نصب با خطای کمتر و کاهش نیاز به تعمیر و نگهداری، مخازن پلی اتیلن گاهی می توانند بیشتر از مخازن فولادی و فایبرگلاس دوام بیاورند. هنگام در نظر گرفتن مخزن ذخیره سازی، این سه عامل مهم را در نظر داشته باشید:

  • نصب مناسب برای به حداکثر رساندن عمر مخزن ذخیره سازی حیاتی است.
  • کاهش نقاط نشتی احتمالی، مسئولیت و هزینه های مداوم نگهداری سیال را کاهش می دهد.
  • مواد مخزن، طول عمر یک تانک را تعیین می کند.
مخزن ضد جلبک

مخزن ضد جلبک

مراحل از بین بردن جلبک

اگر مخازن ذخیره آب دچار جلبک‌زدگی شده‌اند، می‌توانید از مراحل ساده زیر برای از بین بردن جلبک‌ها استفاده کنید:

استفاده‌ از کلر

استفاده از کلر یکی از روش‌های موثر برای از بین بردن جلبک در مخازن ذخیره آب است. برای استفاده از کلر، بهتر است از کلر مایع یا قرص‌های کلر استفاده کنید. در این روش، مقدار مناسبی از کلر به آب اضافه شده و به مدت زمان مشخصی در آب باقی می‌ماند تا جلبک‌ها از بین برود. پس از مدت مشخصی، آب مخزن باید به دقت تمیز شده و کلر اضافی از آن حذف شود تا آب قابل استفاده باشد.

استفاده از سفیدکننده یا سرکه

استفاده از سفیدکننده یا سرکه نیز روشی دیگر برای از بین بردن جلبک در مخازن ذخیره آب است. برای استفاده از سفیدکننده، می‌توانید مقدار مناسبی از آن را به آب اضافه کرده و به مدت زمانی در آب باقی بگذارید تا جلبک‌ها از بین بروند. همچنین، استفاده از سرکه نیز می‌تواند جلبک‌ها را از بین ببرد، اما باید به دقت از مقدار مناسب استفاده شود تا آب دچار آلودگی نشود.

استفاده از دیگر تصفیه کننده‌های شیمیایی آب

علاوه بر کلر و سرکه، می‌توان از دیگر تصفیه کننده‌های شیمیایی آب نیز برای از بین بردن جلبک‌ها استفاده کرد. این تصفیه کننده‌ها معمولاً حاوی مواد شیمیایی خاصی هستند که به آب اضافه شده و به مدت زمان مشخصی در آب باقی می‌مانند تا جلبک‌ها از بین بروند. اما قبل از استفاده از این تصفیه کننده‌ها، بهتر است دستورالعمل و دوز مورد نیاز را با دقت مطالعه کنید.

کاه جو اضافه کنید

اضافه کردن کاه جو نیز یکی از روش‌های سنتی برای کنترل جلبک‌ها در مخازن ذخیره آب است. کاه جو می‌تواند به عنوان یک فیلتر طبیعی عمل کرده و جلبک‌ها را به خود متصل کند و از بین ببرد. برای استفاده از این روش، می‌توانید کمی کاه جو را به مخزن آب اضافه کنید و به مدت زمانی در آب باقی بگذارید تا جلبک‌ها جذب شوند. سپس کاه جو را از آب جدا کرده و آب را دوباره تمیز کنید.

آیا مخزن ضد جلبک در برابر رشد جلبک به طور کامل مقاوم است؟

ابتدا باید اشاره کنیم که در مخازن ضد جلبک از جنس پلی اتیلن، در صورتی که درب مخزن باز بوده و لوله های ورودی به مخزن متصل باشد، امکان رشد جلبک وجود دارد. این امر باعث می شود که آب درون مخزن دارای بوی نامطبوع شده و مزه آب تغییر کند. برای رفع چنین مساله ای، لازم است تا در ابتدای ورودی آب به داخل منبع، از فیلتر استفاده شود.

تفاوت های مخزن آب سه لایه با مخزن تک لایه

برای نگهداری بهتر سیالات به ویژه آب در مخازن آب، آن ها را به صورت سه جداره طراحی می کنند. این در حالی است که مخازن معمولی، دارای یک لایه هستند. در مخازن ضد جلبک پلی اتیلن که دارای سه لایه هستند، از یک لایه تیره و مات استفاده می شود تا نور نتواند به سادگی وارد مخزن شود.

این کار بهترین راه حل برای آن است که از رشد جلبک ها جلوگیری شود. در صورتی که نیاز دارید تا از مخزن آب پلی اتیلن برای ذخیره سازی آب شرب استفاده کنید، باید به محل نصب آن دقت نمایید. اگر محل نصب مخزن آب، در برابر نور مستقیم خورشید قرار دارد، توصیه می شود تا مخازن سه لایه پلی اتیلن استفاده نمایید. این نوع از منابع ذخیره سازی، به عنوان مخزن ضد جلبک شناخته می شوند.

خرید مخزن پلی اتیلن از مخزن پلاس

اگر قصد دارید برای کارگاه، منزل یا محل کار خود، مخزن ضد جلبک تهیه کنید، می توانید با مخزن پلاس تماس بگیرید. در صورت تمایل به خرید مخازن پلی اتیلن می توانید با کارشناسان مخزن پلاس در ارتباط بوده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

مخزن پلاس

سوالات متداول

  • چرا مخازن ذخیره آب پلی اتیلن برای ذخیره سازی مواد شیمیایی و آب مناسب هستند؟
    مخازن پلی اتیلن به دلیل وزن سبک، مقاومت در برابر خوردگی، و عمر طولانی، برای ذخیره سازی مواد شیمیایی و آب بسیار مناسب هستند.
  • چه تفاوت‌هایی بین مخازن پلی اتیلن افقی و عمودی وجود دارد؟
    مخازن پلی اتیلن افقی برای مواد شیمیایی استفاده می‌شوند، در حالی که مخازن پلی اتیلن عمودی برای نگهداری آب مناسب هستند.
  • آیا استفاده از کلر برای از بین بردن جلبک‌ها در مخازن ذخیره آب موثر است؟
    بله، کلر یکی از روش‌های موثر برای کنترل جلبک‌ها در مخازن ذخیره آب است.
  • چرا استفاده از مخازن پلی اتیلن برای ذخیره آب نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارد؟
    مخازن پلی اتیلن به دلیل ساختار بدون درز و مقاومت در برابر خوردگی، نیاز کمتری به تعمیر و نگهداری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *