تفاوت تانکر فلزی و پلاستیکی و مزایا و معایب هریک از تانکرها

تانکرهای آب فلزی و پلاستیکی

هنگامی که نیاز به ذخیره‌سازی مایعات در صنایع مختلف پیش می‌آید، انتخاب میان تانکرهای فلزی و پلاستیکی یکی از تصمیمات حیاتی است که باید با دقت و با مطالعه دقیق انجام شود. هر یک از این دو نوع تانکر ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی دارند که در نهایت تعیین‌کننده کارایی و کاربرد آنها می‌شود. از یک سو، تانکرهای فلزی با ساختار مقاوم و پایدار خود، معمولاً برای مواردی که نیاز به استحکام و محافظت بیشتری استفاده می‌شوند؛ از سوی دیگر، تانکر آب پلاستیکی با ویژگی‌هایی مانند سبکی و انعطاف‌پذیری، برای کاربردهایی که نیاز به وزن کمتر و مقاومت در برابر خوردگی دارد، مناسب‌تر به نظر می‌رسند.

اکثر افراد نمی دانند کدام تانکر برای استفاده بهتر است و مزایای بهتری را ارائه می دهد؟ همچنین باید تانکری را انتخاب کنید که هزینه های مصرفی را تا حد زیادی کاهش دهد و دوام خوبی داشته باشد. تانکرهای آب، چون با مواد مختلفی ساخته می شوند، شناخت و انتخاب بهترین جنس برای خرید آن ها دشوار خواهد بود. در این مقاله، به بررسی و مقایسه ویژگی‌ها و تفاوت تانکر فلزی و پلاستیکی پرداخته خواهد شد.

تانکر آب فلزی  چیست؟

تانکرهای آب فلزی را می توان یکی از قدیمی ترین مخازن برای نگهداری آب دانست که در صنایع زیادی کاربرد دارد. این مخازن معمولا برای ذخیره آب طراحی شده اند که با استفاده از مواد فلزی مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته می شوند. این تانکرها در موارد بسیاری مانند محیط های صنعتی و تجاری استفاده می شوند؛ زیرا بهترین انتخاب برای ذخیره آب خواهند بود. تمامی تانکرهای ذخیره سازی اعم از فلزی و پلاستیکی، از استانداردهای خاصی پیروی می کنند که روی کیفیت و کارکرد آن ها تاثیر خواهد گذاشت.

یکی از نکات مهم هنگام خرید تانکر آب، قیمت تانکر آب است که می‌تواند به عوامل مختلفی از جمله مواد استفاده شده، اندازه تانکر و ویژگی‌های خاص آن بستگی داشته باشد. این مسئله برای مصرف‌کنندگان اهمیت زیادی دارد، زیرا باید متناسب با بودجه خود بهترین گزینه را انتخاب کنند.

این مخازن فلزی معمولا در مناطق مرتفع قرار می گیرند، پس باید در مقابل تابش نور خورشید مقاوم باشند. فولاد، یکی از آلیاژهای محبوب است که در دسته فلزات قرار می گیرد. تولید ورق های فولادی کاملا تحت روش های کنترل شده انجام می گیرد و تهیه مواد اولیه و حمل نقل باید طبق اصول خاصی بازرسی شوند.

این بازرسی ها برای اطمینان از استحکام و سلامت محصول انجام می شوند. تانکرهای فلزی بسیار با دوام هستند و از آن ها می توان برای سال های زیادی استفاده کرد. همچنین مقاومت خوبی در برابر شرایط مختلف آب و هوایی دارند. شما به راحتی می توانید این تانکرها را در فضای باز در معرض باران قرار داده و از آسیب ندیدن آن ها اطمینان حاصل کنید.

شاید تصور کنید که این تانکرها فقط برای ذخیره آب لوله کشی کاربرد دارند؛ اما تصور شما غلط است و اگر از تانکرهای دارای سرپوش استفاده کنید، به راحتی می توانید سرپوش آن ها را هنگام باریدن باران باز بگذارید و آب را ذخیره کنید. از آب بارانی که ذخیره می شود، می توانید برای زمین های کشاورزی و تامین آب مصرفی مورد نیاز دام ها استفاده کنید.

تانکر آب فلزی سفید و آبی

ویژگی های تانکر آب فلزی

ویژگی های تانکر آب فلزی

تانکرهای فلزی به دلیل مقاومت بالا و عملکرد بسیار عالی در برابر خوردگی و ضربه، انتخاب بسیار محبوبی نسبت به دیگر تانکرها به حساب می آیند. مخازنی که از فولاد تهیه می شوند، کاملا برای ذخیره آب آشامیدنی مناسب هستند و هیچ ماده خطرناکی وارد آن ها نخواهد شد. چون فولادی که در ساخت این مخازن به کار می رود، یک ماده ضد زنگ است، بنابراین؛ با قرار گرفتن در محیط آزاد به هیچ وجه زنگ نخواهند زد و دچار خوردگی نیز نمی شوند. اما دقت کنید که هنوز هم احتمال کمی برای نشتی وجود دارد و باید کاملا مراقب باشید.

نوع دیگری از تانکرهای فلزی، مخازن گالوانیزه هستند که برای بسیاری از کاربردهای صنعتی استفاده می شوند. این تانکرها از یک نوع پوشش ضد اشعه فرا بنفش استفاده می کنند که آن ها را به یک گزینه بسیار مقاوم در برابر آفتاب تبدیل خواهد کرد. همچنین، در مقایسه با تانکرهای فلزی، مخازن پلی اتیلن یکی دیگر از انتخاب‌های مناسب برای ذخیره آب هستند که به دلیل ویژگی‌هایی مانند مقاومت در برابر خوردگی و سبکی، در بسیاری از صنایع محبوبیت دارند. این مخازن علاوه بر این که برای ذخیره آب آشامیدنی ایمن هستند، در برابر تغییرات دما نیز عملکرد مناسبی دارند و گزینه‌ای مناسب برای استفاده در شرایط مختلف محیطی به شمار می‌روند.

معمولا برای ساخت مخازن فلزی، پوشش های داخلی و خارجی در نظر می گیرند که پوشش های داخلی برای جلوگیری از خوردگی تعبیه می شوند. پوشش های خارجی، دارای ضد زنگ هستند و از زنگ زدن تانکرها در مجاورت با اکسیژن جلوگیری می کنند. فلزات، در مقابل حرارت به خوبی عمل می کنند و می توانند دمای آب مورد نظر را تا زمان زیادی حفظ کنند. بنابراین، اگر در حوزه ای فعالیت می کنید که به این مورد نیاز دارید، می توانید برای انتقال یا نگهداری آب مورد نیاز خود از تانکرهای فلزی استفاده کنید.

معمولا داخل تانکرها از پوششی استفاده می شود که آن را برای شست و شو آماده می کند. یعنی، هر چقدر هم که شما داخل تانکرها را نظافت کنید، هیچ آسیبی نخواهند دید.

کاربردهای تانکر آب فلزی

تانکرهای آب فلزی، با توجه به ماهیتی که دارند می توانند در حوزه های مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. برخی از این کاربرد ها عبارتند از:

ذخیره آب

اولین و مهم ترین کاربرد تانکرها، برای ذخیره آب آشامیدنی در انواع ساختمان ها و ذخیره آب برای اطفای حریق خواهد بود. مکان های مختلفی از جمله مدارس، پایگاه هایی که به لوله کشی آب دسترسی ندارند و بیمارستان ها، به این نوع تانکرها نیاز خواهند داشت.

کشاورزی

بسیاری از زمین های کشاورزی به آب لوله کشی و چاه دسترسی ندارند، در نتیجه آبیاری محصولات برای آن ها بسیار دشوار است. به همین دلیل، کشاورزان ترجیح می دهند که از تانکرهای فلزی برای ذخیره آب مورد نیاز زمین استفاده کنند. همچنین گلخانه ها می توانند محل خوبی برای استفاده از این تانکرها باشند، زیرا محصولات آن ها به صورت مداوم به آب نیاز دارند و امکان استفاده از لوله کشی برای آنان فراهم نیست.

صنایع عمرانی و ساخت و ساز

شاید در هنگام عبور از جلوی ساختمان های نیمه کاره، با مخازن ذخیره آب مواجه شده باشید. پروژه های ساختمانی نیز از حوزه هایی هستند که به آب زیادی در هنگام ساخت و ساز نیاز دارند. تانکرهای فلزی می توانند در جلوی این ساختمان ها نصب شوند و آب مورد نیاز ساخت و ساز را فراهم سازند.

صنعت پتروشیمی

اگر چه تانکرهای فلزی بیشتر برای ذخیره آب مورد استفاده قرار می گیرند، اما صنایع پتروشیمی می توانند از آن ها برای ذخیره محصولات نفتی نیز استفاده کنند. اگر به شرکت های پتروشیمی سری زده باشید، حتما این تانکرها را در محوطه کارخانه ها دیده اید! مشتقات نفتی و محصولات پلیمری برای ساخت، نیاز به آب دارند، پس تانکرهای فلزی می توانند برای نگهداری آب موردنیاز آن ها بسیار کاربردی باشند.

حوزه آتش نشانی

مراکز آتش نشانی به طور مداوم به آب نیاز دارند  و تانکر های فلزی می توانند مخازن خوبی برای نگهداری آب موردنیاز باشند.

یک تانکر پلی اتیلن و تعدادی تانکر آب فلزی

مقایسه تانکر آب فلزی و پلاستیکی

تانکر آب فلزی بهتر است یا پلاستیکی؟

برای مشخص کردن بهترین نوع تانکر، ابتدا باید تفاوت تانکر فلزی و پلاستیکی را بیان کرد. اصلی ترین تفاوت تانکرهای پلاستیکی و فلزی، در نوع مواد سازنده آن هاست. تانکرهای پلاستیکی، از موادی مانند پلی اتیلن ساخته می شوند که برای صنایعی از جمله مواد غذایی و داروسازی بسیار مناسب خواهند بود.

اگر قصد خرید تانکر آب پلاستیکی را دارید، باید از قیمت روز تانکر آب پلاستیکی مطلع شوید تا بتوانید تصمیم بهتری برای خرید بگیرید. این قیمت‌ها می‌تواند بسته به سایز و ویژگی‌های مخزن متفاوت باشد و لازم است با توجه به نیاز خود مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید. اما مواد اولیه برای تهیه تانکرهای فلزی، اغلب از میان استیل، فولاد یا گالوانیزه انتخاب می شود. این که کدام تانکر برای حوزه فعالیت شما بهتر است، به عوامل مختلفی بستگی دارد. طول عمر، یکی از عوامل اصلی در انتخاب این مخازن است.

معمولا تانکرهای پلاستیکی چون از پلی اتیلن ساخته می شوند، چیزی حدود 30 سال عمر می کنند. درست است که با یک پوشش ضد اشعه فرابنفش، می توانند نسبت به نور خورشید مقاوم باشند، اما نسبت به ضربه های شدید مقاومت بالایی ندارند و به راحتی آسیب می بینند.

در مقایسه با تانکرهای پلاستیکی، تانکرهای فلزی گزینه بهتری برای مقاومت در برابر ضربه هستند. این تانکرها طول عمر بیشتری نسبت به تانکرهای پلاستیکی دارند و می توانند بیشتر از 25 سال عمر کنند. زمانی تانکرها می توانند این طول عمر را داشته باشند که فرآیند تولید آن ها به دقت طی شده باشد و هیچ گونه درز یا سوراخ در آن ها ایجاد نشود. تانکرهای پلاستیکی یا پلی اتیلنی، بسیار سبک هستند، بنابراین؛ حمل و نقل آن ها راحت است و می توان حجم زیادی از آن ها را به آسانی انتقال داد. در مقابل، تانکرهای فلزی چون وزن زیادی دارند، حمل و نقل آن ها دشوار است و قاعدتا هزینه زیاد تری هم برای انتقال در پی خواهد داشت.

تفاوت تانکر فلزی و پلاستیکی

همان طور که اشاره شد، تانکرهای پلاستیکی و فلزی، از جهت ویژگی، تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. حال، این ویژگی ها می توانند به عنوان مزیت نیز تلقی شوند. پس می توان بدین گونه مزایا یا تفاوت تانکر فلزی و پلاستیکی را بیان کرد:

میزان تنوع در تولید

تانکرهای فلزی از تنوع ابعاد کم تری نسبت به تانکرهای پلاستیکی برخوردارند، به همین دلیل، مشتریان خرید تانکرهای پلاستیکی را ترجیح می دهند. شما می توانید تانکرهای پلاستیکی را به شکل های عمودی، قیفی و کتابی تهیه کنید؛ در صورتی که تانکرهای فلزی بیشتر به شکل استوانه ای تولید می شوند.

حفظ کیفیت آب یکی از تفاوت تانکر فلزی و پلاستیکی

تانکرهای گالوانیزه را با استفاده از چند لایه محافظ می سازند تا فلزی رویی که در این ورق ها وجود دارد، به آب داخل تانکر نفوذ نکند. از طرفی، این لایه ها می توانند ورق را از خوردگی نیز حفظ کنند.

حفظ کیفیت آب در تانکرهای فلزی، معمولا به کیفیت ساخت آن ها بستگی دارد. تولیدکنندگانی که تمامی استاندارد های لازم را رعایت می کنند، معمولا محصولات باکیفیتی تولید خواهند کرد. در تانکرهایی که کیفیت ساخت پایینی دارند، احتمال نفوذ سایر فلزات به مایع درون تانکر بالا خواهد رفت.

تانکرهای آب فلزی در فضای باز

مراقبت و نگهداری از تانکر آب فلزی و پلاستیکی

مراقبت و نگهداری

از بزرگ ترین مزایای تانکرهای پلاستیکی می توان به عدم نیاز به مراقبت از آن ها اشاره کرد. به این معنی که این تانکرها بر خلاف تانکرهای فلزی نیازی به نظافت ندارند. لایه های داخلی مخازن فلزی، باید هر چند وقت یکبار تجدید شوند تا بتوانند کیفیت آب را حفظ کنند. این مراقبت ها بیشتر در تانکرهای گالوانیزه واجب خواهد بود.

نحوه نصب

تانکرهای فلزی با توجه به این که وزن بسیار سنگین تری نسبت به مخازن پلاستیکی دارند، برای نصب به پایه های مستحکم نیاز خواهند داشت. برای این کار، معمولا با استفاده از بتن، یک پایه ایجاد می کنند. برای نصب مخازن پلاستیکی، می توان آن ها را در پایه های شنی یا زیر زمین قرار داد. این کار به نصب راحت تر اتصالات آنان نیز کمک خواهد کرد.

حفاظت از محیط زیست

مخازن فلزی، به دلیل استفاده از مواد قابل بازیافت، انتخاب بهتری برای حفاظت از محیط زیست خواهند بود. گرچه پلی اتیلن نیز از مواد قابل بازیافت به شمار می رود، اما ممکن است برخی از موادی که در ساخت تانکرهای پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرند، قابل بازیافت نباشند. پس در هنگام خرید باید به این مورد توجه داشته باشید و فقط به نیاز خود فکر نکنید.

مقاومت در برابر ضربه

تانکرهای فلزی به دلیل مقاومت بالایی که دارند، در برابر ضربات و آسیب هایی که در حین جابجایی و انتقال ممکن است برای آن ها پیش بیاید، بسیار مقاوم هستند.

حجم و ابعاد متفاوت

در بسیاری از صنایع، حجم آب مصرفی متفاوت است و برخی از تانکرها برای این صنایع بسیار بزرگ محسوب می شوند. به همین دلیل، شما این امکان را دارید که با توجه به حجم مورد نظر، تانکر فلزی خود را سفارش دهید.

معایب تانکر آب فلزی

طبق مطالبی که به آن ها اشاره شد، تانکرهای فلزی به طور مداوم نیاز به مراقبت دارند و اگر این کار را انجام ندهید، به مرور زمان خاصیت خود را از دست می دهند و ممکن است آب درون تانکر را آلوده کنند. پس هنگام خرید، باید به این نکته دقت کنید.

به طور کلی، فلزات قیمت بسیار بالاتری نسبت به پلاستیک و پلیمر دارند. پس می توان نتیجه گرفت که تانکرهای تولید شده از پلاستیک، قیمت بسیار پایین تری نسبت به مدل های مشابه فلزی خواهند داشت. تانکرهای فلزی همیشه در معرض زنگ زدگی و خوردگی هستند، در صورتی که تانکرهای پلاستیکی به هیچ وجه دچار زنگ زدگی نخواهند شد.

از مهم ترین معایب تانکرهای فلزی، می توان به وجود سرب در مواد اولیه آنان اشاره کرد که احتمال آلوده شدن آب به این فلز تقریبا بالا است. هر چقدر هم که پوشش های ضد زنگ قوی در تانکرهای فلزی به کار رود، اگر به طور مداوم با محیط های خشک یا آب شور تماس داشته باشند، به مرور دچار زنگ زدگی خواهند شد. اگر مشاهده کردید که تانکرها در حال زنگ زدن هستند، فورا آن ها را تعویض کنید.

در بین تانکرهای فلزی، آن هایی که با ورق گالوانیزه تولید می شوند، از مقاومت و طول عمر پایین تری برخوردار هستند. دلیل این امر، هنگام جوشکاری اتفاق می افتد. ورق های گالوانیزه هنگام این کار، احتمال بالایی برای مخدوش شدن دارند، به همین دلیل، وقتی که زنگ می زنند، سوراخ خواهند شد.

معمولا ورق های گالوانیزه از مواد شیمیایی مختلفی تهیه می شوند، بنابراین؛ برای نگهداری آب آشامیدنی به هیچ وجه مناسب نیستند. سعی کنید که از تانکرهای گالوانیزه برای نگهداری آب چاه یا باران برای مصارف غیر خانگی استفاده کنید.

تانکر آب عمودی و افقی فلزی

طول عمر تانکر آب فلزی

طول عمر تانکر آب فلزی

تانکرهای گالوانیزه به دلیل این که دچار زنگ زدگی می شوند، طول عمرشان به طرز قابل توجهی کاهش می  یابد. در مقابل، تانکرهای پلاستیکی چون خوردگی در آن ها اتفاق نمی افتد و برای نگهداری آب آشامیدنی نیز قابل استفاده هستند، طول عمر بیشتری نیز خواهند داشت.

نوع آب موجود درون تانکرها، می تواند به طرز قابل توجهی روی طول عمر آن ها تاثیر گذار باشد. آب هایی که تصفیه شده هستند و املاح زیادی در آن ها وجود ندارد، روی پوشش داخلی تانکرها تاثیرات کم تری می گذارند؛ در نتیجه، دچار خوردگی نمی شوند.

با وجود تمامی این موارد، اگر تانکرهای فلزی در شرایط صحیح نگهداری شوند و تعمیرات منظمی داشته باشند، می توانند تا سال های زیادی دوام داشته باشند. اگر تولید کنندگان از مواد با کیفیت و مرغوبی برای ساخت تانکرهای فلزی استفاده کنند، به راحتی می توانند طول عمری برابر با 20 سال را برای آن ها به ارمغان بیاورند.

هنگام حمل و نقل و جابجایی، تانکرها در معرض ضربه های زیادی هستند و در صورت نداشتن مقاومت کافی آسیب می بینند؛ اما تانکرهای فلزی به دلیل استحکام بالا در هنگام ضربه خوردن یا برخورد به اجسام مختلف، دچار آسیب نمی شوند و فقط در صورت شدید بودن ضربه، با فرورفتگی مواجه می شوند.

پس می توان نتیجه گرفت که تانکر های فلزی و پلاستیکی هر کدام ویژگی های مخصوص به خودشان را دارند و بسته به نوع کاربرد، می توان تشخیص داد که کدام یک بهتر هستند.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب بالا، می‌توان نتیجه گرفت که هر یک از تانکرهای فلزی و پلاستیکی ویژگی‌ها و مزایا و معایب خاص خود را دارند که بسته به نیازها و شرایط مورد استفاده، مناسبی می‌توانند باشند. اگر نیاز به مقاومت بالا در برابر ضربه و خوردگی و یا حمل و نقل آسان باشد، تانکرهای فلزی ممکن است گزینه مناسبی باشند. از طرف دیگر، اگر وزن کمتر، مقاومت در برابر خوردگی، و قابلیت حمل و نقل آسان از اهمیت بیشتری برخوردار باشند، تانکرهای پلاستیکی ممکن است گزینه بهتری باشند. در نهایت، انتخاب بین این دو نوع تانکر باید با در نظر گرفتن نیازها، بودجه، و شرایط محیطی مورد استفاده صورت گیرد.

در صورتی که به دنبال خرید مخازن پلی اتیلن یا وان پلی اتیلن با کیفیت و مطمئن هستید، فروشگاه معتبر “مخزن پلاس” یکی از گزینه‌های مناسب برای شما خواهد بود. این فروشگاه به عنوان یک منبع معتبر در زمینه فروش مخازن آب شناخته می‌شود و محصولات با کیفیت و استاندارد ارائه می‌دهد.

مخزن پلاس

سوالات متداول

  1. تانکرهای فلزی برای چه مصارفی مناسب‌ترند؟
    تانکرهای فلزی برای مصارفی مانند ذخیره‌سازی آب آشامیدنی در منازل، مواد شیمیایی در صنایع، ذخیره‌سازی سوخت در ایستگاه‌های سوخت و مواد غذایی در صنایع غذایی مناسب‌تر هستند.
  2. آیا تانکرهای فلزی به مرور زمان دچار زنگ زدگی می‌شوند؟
    بله، تانکرهای فلزی به مرور زمان ممکن است دچار زنگ زدگی شوند، به ویژه اگر به صورت مداوم با محیط‌های خارجی مرطوب یا شیمیایی در تماس باشند و یا در صورت عدم نگهداری و مراقبت مناسب باشند.
  3. آیا تانکرهای فلزی مقاومت بیشتری در برابر ضربه‌ها نسبت به تانکرهای پلاستیکی دارند؟
    بله، تانکرهای فلزی معمولاً مقاومت بیشتری در برابر ضربه‌ها نسبت به تانکرهای پلاستیکی دارند.
  4. چگونه می‌توان از آب داخل تانکرهای فلزی در برابر آلودگی به سرب جلوگیری کرد؟
    برای جلوگیری از آلودگی آب داخل تانکرهای فلزی به سرب، می‌توان از پوشش‌های داخلی ضد زنگ یا استفاده از فیلترهای مخصوص استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.